Mad og Sundhed

Påsketraditioner fra hele verden

En af de mest vidunderlige ting ved påsken er, at den fejres over hele verden! Denne helligdag har kristne rødder, men mange kulturer har tilpasset den til deres egne traditioner og fester. Her er nogle af vores foretrukne påsketraditioner fra hele verden.

I Finland kaldes påsken päääsiäinen, som betyder “opstandelsesfest” Langfredag klæder de finske børn sig ud som hekse og går fra dør til dør for at samle slik. Til gengæld for deres godbidder efterlader de malede pilegrene, som siges at beskytte hjemmene mod onde ånder.

I Grækenland deltager de ortodokse kristne på påskesøndag morgen i messen og nyder derefter et festligt måltid med familie og venner. Et traditionelt græsk påskemåltid omfatter spidstegt lam, salater, oste, brød og kager. Røde æg spiller også en stor rolle i den græske påskefest – de farves røde for at repræsentere Kristi blod og gives som gaver til venner og familie.

I Polen er en af de mest populære påsketraditioner Dyngus-dagen en af de mest populære påsketraditioner. Denne fejring falder altid mandagen efter påskesøndag. Drenge overhælder piger med vand (som regel fra parfumeflasker) og piger slår drenge med kussepiller. Det siges, at traditionen stammer fra slaviske hedenske ritualer fra det 14. århundrede, der skulle symbolisere frugtbarhed. I dag er Dyngus Day for det meste bare en undskyldning for polakker for at have det sjovt!

Påsken er en helt særlig højtid, fordi den fejres på så mange forskellige måder over hele verden. Fra Finland til Grækenland til Polen har hver kultur sine egne unikke traditioner, som gør denne helligdag til deres egen. Hvad er din favorit måde at fejre påske på?

Vis mere
Back to top button
Close